Wat betekent de val van het kabinet voor de toekomst van het cultuurbeleid? Terwijl de culturele en creatieve sector reikhalzend uitkijkt naar serieuze vernieuwingen in het beleid, verschuiven de politieke panelen. Wat zijn daarvan de gevolgen? En welke koers kiezen we?
Het Paradisodebat 2023 scant de nieuwe politieke werkelijkheid. Is dit de voorbode van een grotere rol voor regio’s en gemeenten in cultuurbeleid? Blijft de richting een socialer (Fair Practice) en groener (duurzaam) cultuurbeleid? Ligt er meer financiële armslag voor makers, werkenden en organisaties in het verschiet of schiet de herwonnen goodwill uit de coronatijd weer weg?
Onder leiding van moderator Jörgen Tjon A Fong gaan politici – landelijk, regionaal en lokaal – in gesprek met mensen binnen en buiten het culturele veld over de toekomst van het cultuurbeleid en de actuele politieke situatie. Kompas bij deze gesprekken zijn de drijvende waarden onder ons cultuurbestel, zoals solidariteit, toegankelijkheid, duurzaamheid en natuurlijk vertrouwen.
Een programma met bijdragen van onder meer: Hans Biesheuvel (ONL voor Ondernemers), Peter Drenth (IPO | gedeputeerde provincie Gelderland | CDA), Soraya Groznik (The Movement Roermond), Lucien Kembel (LKCA), Hein Kuiken (wethouder gemeente Leeuwarden | PvdA), Jolanda Spoel (Bijlmer Parktheater), Martijn van der Steen (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur), Robert Vroegindeweij (Muziekschool Zeeland), Jorien Wuite (woordvoerder cultuur Tweede Kamer | D66) en covoorzitters van Kunsten ’92 Anne Breure en Jeroen Bartelse. Met inspiratie van de Droominee (spoken word artiest Rik Zutphen).
Kunsten ’92 organiseert het Paradisodebat in samenwerking met de Akademie van Kunsten, ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen) en Paradiso.
Zondag 27 augustus 2023 van 13.00 tot 15.00 uur
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Er zal een mogelijkheid zijn om het Paradisodebat online te volgen.
MELD JE ALVAST AAN om je van een plek te verzekeren!